Werkbezoek DNO Doen

DNODOEN.jpg
ChristenUnie Alkmaar Logo (3).jpg
Door ChristenUnie Alkmaar op 10 mei 2022 om 15:05

Werkbezoek DNO Doen

Gisteren zijn wij (Maarten Lankhorst en Ronald van Veen) op bezoek geweest bij DNO Doen Alkmaar. We werden ontvangen door Hil Rabenberg.

DNO Doen regelt de opvang van daklozen in Noord Holland Noord. Dit doen ze in verschillende vormen; nachtopvang, trainingscentrum en door het fenomeen ‘Housing First’.


Het traject kan voor elk individu verschillen. De één kan makkelijker het leven weer oppakken dan de ander. DNO Doen staat gelukkig voor maatwerk net zoals de ChristenUnie Alkmaar dit ziet.

Hil Rabenberg vertelde dat er een goede samenwerking is met de gemeente Alkmaar. Ook in het lopend proces; op zoek naar een nieuwe locatie, is er goed geluisterd naar de behoeften.

De ChristenUnie Alkmaar heeft eerder ook ingestemd met de Motie van de VVD om een andere locatie voor ‘Het Heem’ te vinden. Niet vanwege de overlast zoals deze benoemd was in de wijk. Maar vanuit de wetenschap dat er 90+ unieke personen per jaar gebruik maakte van de nachtopvang, terwijl er maar plek was voor 26 personen. Vaak moest er ‘NEE verkocht worden aan de deur als iemand gebruik wilde maken van een slaapplek. Dat is voor ons onacceptabel.

Wij waren dan ook blij om te horen dat er bij de nieuwe locatie ruim voldoende opvangplekken zijn voor de nachtopvang. Ook hoorde wij dat het er goed nagedacht is over de indelingen in het nieuwe pand. Zodat iedereen veilig en vertrouwd gebruik kan maken van de nachtopvang.
Verder hebben wij veel goede zaken gehoord. Maar zeker ook veel verbeterpunten. Wij zullen na dit gesprek met DNO Doen dan ook niet stilzitten om het proces voor goede opvang, trajectbegeleiding en nazorg nog beter vanuit gemeentelijk beleid te maken.

Wij bedanken DNO Doen dat we een kijkje mochten nemen binnen hun organisatie, danken alle medewerkers voor hun goede zorg die geven en danken God voor zijn liefde en zorg voor iedereen.